

Bilişim Teknolojileri Alanı
Bilişim sektörü dünyada son 50 yıldır var olan ancak günümüzde olağanüstü öneme sahip olan bir sektördür. Katma değeri oldukça yüksek olan bilişim sektörü, gelişmiş ülkelerde gözde sektörlerin başında gelmektedir.Ülkemizde işletmeler kurumsallaşma yolunda hızla ilerledikçe Bilişim Teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır. Bu sebepten, Bilişim Teknolojileri alanında yeterlik sahibi insanlara çok ihtiyaç duyulmaktadır.Halen başka dallardan, mesleklerden insanlar bu alandaki ihtiyaca yönelmeye devam etmektedirler.
Ancak doğru olan bu alanın içinde, temelden bu yeterliklere sahip insanlar yetiştirmektir. Gelecekte de Bilişim Teknolojileri, çalışma hayatının en önemli unsuru olmaya devam edecektir. Bu alanda yeterlik sahibi insanlar yetiştirmek ülkemizde bu sektörün gelişimi ve ilerlemesi için çok önemlidir.
ALANIN ALTINDA YER ALAN DALLAR
Bilişim Teknolojileri Alanı altında şu dallar bulunmaktadır:
- Yazılım Geliştirme Dalı
- Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik Dalı
OKULUMUZDA BULUNAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ALT DALLARI
Okulumuzun olanakları çevrenin ihtiyacı ve günümüzde popülaritesinin yüksek oluşu nedeniyle okulumuzda Bilişim teknolojileri alanında Yazılım Geliştirme dalı seçilmiştir.
YAZILIM GELİŞTİRME DALI’NIN AMACI
Firmaların ihtiyacı olan programların planlanması ve yapılması konusunda gerekli bilgi beceriye sahip bireyleri yetiştirmek
OKULUMUZDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Okulumuzda Bilgisayar Alanı , 1994-1995 öğretim yılında eğitim öğretime başlayıp, Bilişim Teknolojileri adı ile halen eğitim ve öğretime devam etmektedir.
Alanımıza ait 2 adet 20+1 Bilgisayar Laboratuvarı bulunmaktadır. Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri Meslek Lisesi eğitimini 4 yılda bitirmekte ve bu süre sonunda teknisyen ünvanı almaktadır.
Okulumuzda Yazılım Geliştirme dalında eğitim verilmektedir. Bu dalda verilen dersler aşağıdaki gibidir.
9.Sınıf:
- Bilişim Teknolojilerinin Temelleri
- Programlama Temelleri (*)
- Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları
10.Sınıf:
- Nesne Tabanlı Programlama (*)
- Robotik ve Kodlama
11.Sınıf:
- Web Tabanlı Uygulama Geliştirme
- Mobil Uygulamalar
- Grafik ve Canlandırma
- Ayrıca 7 Saat Seçmeli Meslek Dersi
12.Sınıf:
· 7 saat Seçmeli Meslek Dersi
Ayrıca Bilişim Teknolojileri Alanında 12.sınıfta öğrenim gören öğrenciler eğitim/öğretim yılı süresince alana uygunluk gösteren iş yerlerinde haftada 3 gün günde 8 saat olmak üzere İşletmelerde Mesleki Eğitim (staj) yaparlar.
Öğrencilerimiz çeşitli programlama dillerinin yanı sıra grafik tasarım bilgisine de sahip olarak öğrenimlerini tamamlamaktadır. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz bilgisayar teknisyeni olarak çalışabilirler
Eğitim ve Kariyer İmkânları
Meslek eğitimi; meslek liselerinin (ML, AML, TML, ATML, TL ve ATL) Bilişim Teknolojileri Alanında diploma programları ile Mesleki Eğitim Merkezleri ve çeşitli yaygın eğitim kurumlarında sertifika programlarıyla verilmektedir. Liseden sonra, yüksek öğrenime geçiş sınavını başaranlar lisans programlarına devam edebilirler ya da meslek yüksek okullarının ilgili bölümüne yine sınav ile geçiş yapabilirler. Meslek yüksek okulunu bitirenler, dikey geçiş sınavı ile lisans programlarına geçebilirler. Bu alanda kişiler eğitimini tamamlayarak, yeterlik sertifikalarını alarak ve sektörde iş başında eğitimini tamamlayarak Bilişim Sektörü ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.
Öğrencilerimiz, MF-4 alan puanları ile Teknoloji Fakültelerinde bulunan aşağıdaki 4 Yıllık Mühendislik Bölümlerinin "Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu (M.T.O.K.) Kontenjanı" kısmına yerleşebilmektedir.
- Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.) MF-4
- Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.) MF-4
- Biyomedikal Mühendisliği MF-4
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği MF-4
Öğrencilerimiz, aşağıdaki 4 Yıllık Lisans Programlarına YGS-1 veya YGS-6 alan puanları ile ek puan alarak yerleşebilmektedirler.
- Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri YGS-1
- Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (Yüksekokul) YGS-1
- İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul) YGS-6
- Yönetim Bilişim Sistemleri (Yüksekokul) YGS-6
- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS-1
Öğrencilerimiz, aşağıdaki 2 Yıllık Meslek Yüksekokullarına (Önlisans) sınav ile yerleşebilmektedirler.
- Basım ve Yayın Teknolojileri
- Bilgi Yönetimi
- Bilgisayar Operatörlüğü
- Bilgisayar Programcılığı
- Bilgisayar Teknolojisi
- Coğrafi Bilgi Sistemleri
- İnternet ve Ağ Teknolojileri
- Mobil Teknolojileri
- Pazarlama