

Büro Yönetimi Alanı
Büro yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Büro makinelerini kullanarak büro yönetimi, büro içi ve dışı iletişimi sağlama, yöneticinin günlük işlerini organize etme, belge hazırlama, dosyalama işlemlerini yürütme, sunum hazırlama, toplantı ve seyahat organize etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
AMACI:
Büro Yönetimi ve sekreterlik alanı altında yer alan mesleklerde, Sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterlilikleri sahip, gelişmelere uyum sağlayan nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
BÜRO YÖNETİMİ ALANI DAL PROGRAMLARI
Yönetici Asistanlığı
Tanımı: Yönetici asistanlığı mesleğinin gerektirdiği ofis makineleri, iletişim, sunum, toplantı ve seyahat hizmetleri ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretime verilen addır.
Amacı: Yönetici sekreterliği mesleğinin yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
MESLEK ELEMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER
• Okuduğunu anlamak.
• Türkçeyi iyi konuşmak ve yazmak.
• Bilgisayar, faks, fotokopi vb. makineleri kullanmak.
• Telefonla konuşabilmek.
• Doğru yazılı ve sözlü anlatım yapmak.
• Düşüncelerini açık aktarabilmek.
• Güler yüzlü, hoşgörülü olmak.
• Başkaları ile uyumlu olmak.
• Sorumluluk duygusuna sahip olmak.
• Soğukkanlı olmak.
• Sır saklayabilmek. Liderlik özelliklerine sahip olmak. Sevk ve idare etme kabiliyetine sahip olmak.
İSTİHDAM ALANLARI:
Büro Yönetimi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterliklere paralel olarak tüm kamu ve özel sektörlerin ofislerinde büro ve sekreterlik hizmetlerinde yönetici asistanı olarak çalışabilirler, ayrıca Adalet Bakanlığına bağlı Zabıt Katibi ve İcra Katibi olarak çalışabilirler.
EĞİTİM ve KARIYER İMKANLARI:
Meslek Eğitimi; meslek liselerinin Büro yönetimi ve Sekreterlik Alanında diploma programları ile Mesleki Eğitim Merkezleri ve çeşitli yaygın eğitim kurumlarında sertifika programlarıyla verilmektedir.
Liseden sonra, yüksek öğrenime geçiş sınavını başaranlar lisan programlarına devam edebilirler yada meslek ve yüksek okullarının ilgili bölümüne ek puan alabilirler.
Meslek yüksek okulunu bitirenler, dikey geçiş sınavı ile lisans programlarına geçebilirler. Mesleğin eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerinde okuyabilirler.
OKULUMUZDAKİ İMKANLAR
Büro Yönetimi Alanı mezunlarımız hemen hemen her iş alanında iş bulma imkanına sahiptirler. Devlet kurumları ve işletmeler hangi işi yaparlarsa yapsınlar işlerini büro ortamında yürütmektedirler. Bürolarda yazışmalardan makine kullanımına kadar birçok iş Büro Yönetimi Alanı mezunları tarafından yürütülmektedir. Ayrıca her ticari kuruluş, dosyalama ve arşivleme yapmak zorunda olduğundan alanımız mezunlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Okulumuzda Büro Yönetimi Alanı Yönetici Asistanlığı Dalı'nda eğitim verilmektedir.
Yöneticinin kurum veya kuruluş içindeki ve dışındaki kişilerle iletişimini, günlük, haftalık çalışma programının uygulanmasını sağlayan, yöneticinin günlük işlerini organize eden, yazışma ve dosyalama işlemlerini yürüten nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Büro Yönetimi Alanına okulumuzda bir adet bilgisayar atölyesi tahsis edilmiştir. Bilgisayar atölyesinde 20 öğrenci bilgisayarı mevcuttur. Atölyemizde internet bağlantısı, yazıcı ve akıllı tahta bulunmaktadır.